Італія – країна стилю та естетики. Чого лише варті автомобілі таких марок, як Alfa Romeo i Lancia, не кажучи вже про таких метрів, як Ferrari й Lamborghini. Що вже тоді казати про безліч ательє, які малюють унікальні кузови для концептуальних і не тільки автомобілів! І не дивно, що Concorso d’Eleganza Villa d’Este пройшов саме на території цієї сонячної країни протягом 22-24 травня цього року. На цьому фестивалі представляють вершки автомобільного світу і при цьому обирають серед них найкращих і найцікавіших представників серед новинок автомобілів. Це все одно, що раз в рік збирати в одному місці президентів з різних країн і визначати, хто з них крутіший.

фото Bentley EXP10 Speed 6, Concorso d'Eleganza Villa d'Este, 22-24 травня 2015

Ззаду особливо сильно помітна схожість з Porsche 911

Тут, зокрема, було презентована новинка від британського Bentley – EXP10 Speed 6. Машина загалом дебютувала ще у березні в Женеві й саме по собі повинне згодом перерости у серійну модель, яка би, за словами керівника марки Вольфганга Дюрхаймера, стала на одну сходинку з Continental GT, але зайняла би інший ринковий сегмент. Незрозуміло, щоправда, яку. Прагнення не опускатися нижче за існуюче розкішне купе зрозуміле. У компанії хочуть зробити автомобіль, який би був настільки ж популярний, що й попередник, зокрема, у не надто далеких дівчат, фанаток грошей та розкоші, які не здогадуються, що Continental GT малював дизайнер кузова Skoda Fabia. З іншого боку бути дорожчим і розкішнішим буде важко. На інший ринковий сегмент можна сподіватися, відлякавши дівчаток дуже маскулінним дизайном, але вже видно, що машина вийде достатньо органічною і ніжною, адже на прохання майбутніх споживачів у компанії не планують суттєво змінювати дизайн. Єдине що попрацюють над передніми фарами.

фото Bentley EXP10 Speed 6, Concorso d'Eleganza Villa d'Este, 22-24 травня 2015

В салоні буде важче знайти пластик, ніж шкіру

А загалом добре видно, що стилісти нового автомобіля черпали натхнення у нинішнього Porsche 911, який у свою чергу несе в собі ідеологію ще 50-х рр. минулого століття. Отже, повертаємося до першопочатків, і не дивно, що машину назвали найкрасивішою з-поміж інших спортивних і концептуальних автомобілів. Нагородило ж жюрі шеф-дизайнера Bentley Люка Донкервольке.

фото Bentley EXP10 Speed 6, Concorso d'Eleganza Villa d'Este, 22-24 травня 2015

Місця в машині знайшлося і на два невеликих кейси