Гадаю кожен з нас, хто розбирається в автомобілях, чудово знає, що таке Bugatti Veyron, чим вона знаменита і що вона собою являє для історії автомобіля. Усі ми з трепетом чекали виходу цієї машини, усі дивувалися її божевільною ціною в 1 мільйон євро, але навіть найкраще має властивість застарівати. Ось уже кілька років, як з’явилися суперкари з більшою, ніж 1001 к. с. потужністю. Так, у них менше авторитету і харизми, ніж у Bugatti – навряд найближчим часом вийде автомобіль, що зрівняється за цими показниками з французьким суперкаром -, але оновити модель вже просить сам час: машину випускають вже близько 10 років!

Ювілейний, 450-й суперкар Bugatti Veyron Grand Sport Vitesse La Finale, зняли на відео, зокрема, процес його збирання на заводі в Мольсаймі, Франція. В компанії прийняли рішення об’єднати початок і кінець епохи, тому останнє авто зробили в стилістиці першого, зробленого в двокольоровій гамі як ззовні, так і зсередини.

фото Bugatti Veyron Grand Sport Vitesse La Finale, 2015, Chiron

Ті самі перший і останній Veyron

Звісно, прощальна версія отримає безліч нагадувань у внутрішньому оздобленні, що це справді ексклюзивна версія. Двигун попри це буде звичним – 8,0-літровий квад-турбо потужністю 1200 к. с. і моментом 1500 Нм, що дозволяє досягнути 100 км/год за 2,6 с. і 410 км/год.

фото Bugatti Veyron Grand Sport Vitesse La Finale, 2015, Chiron

У салоні переважає двокольорова гама, як і у першого авто – переважно бежево-червона

В той же час незабаром з’явиться наступник Veyron – Chiron, який матиме у своєму арсеналі 1500 к. с., розгін зменшиться до 2,5 с., а “максималка” може скласти 500 км/год. Обіцяють, що нова машина буде повністю відмінна від попередниці, а відсоток запозичень буде зовсім невеликий – лише коло 8%. Час покаже, чи виявиться спадкоємець гідним свого легендарного предка.

фото Bugatti Veyron Grand Sport Vitesse La Finale, 2015, Chiron

Всюди будуть ексклюзивні таблички, які виділятимуть останній екземпляр серед інших 449 Veyron