Як ми уже раніше повідомляли минулий рік пройшов з користю. З користю для електромобілів, які тепер можна заправити (чи то зарядити) на усіх основних магістралях України. Але на цьому розвиток інфраструктури не зупиняється і зовсім нещодавно була відкрита ще одна така заправка у місті Києві за адресою пр. Глушкова, 1 (неподалік ресторану “Прага”). Однак справжньою новиною і подивом є те, що ця заправка українського виробництва від компанії E-line. Таке щастя у кількості “одна штука” коштує 40-50 тисяч гривень.

фото електрозаправка E-line

Як видно на фото, нову електрозаправку вже встигли протестувати не лише сучасні електромобілі Nissan Leaf, а й напівсамокльопна електрична “Славута”.

Владислав Родін, представник компанії, повідомив, що потужність “електрозарядки” складає 22 кВт/год, а залежно від показників акумулятора, машину можна “наповнити” електрикою всього за 1-4 год. Однак на цьому свіжі новини ще не закінчуються – у планах протягом наступного року встановити ще 13 заправок: по 3 у Києві, Львові та Одесі, а ще 4 у рідному для виробника місті – Дніпропетровську.

Наш автоблог також приємно вражений і підтримує ініціативу київської влади щодо нормативного забезпечення розвитку автомобільної електромережі у столиці. Зокрема, 22 січня було прийнято правки до концепції “Програми розвитку єдиного паркувального простору в Києві до 2020 року”, відповідно до якої власники електроавто тепер зможуть паркуватися і заряджатися на відведених майданчиках безкоштовно, тим паче 5% місць повинне бути оснащене зарядними пристроями.