Щось десь почало ворушитися і на українських ключових трасах, як запевняє Експрес почали відкриватися автозаправні станції. Що ж тут дивного, скажете Ви? Справа в тому, що це електрозаправки, новина для України. Якщо раніше такого типу станції використовували переважно з комерційною метою, скажімо, надаючи корпоративним клієнтам  у використання Mitsubishi i-MIEV й відповідно забезпечуючи ці машини енергією, то тепер людина, яка придбала електрокар матиме змогу під час дороги ключовими дорожніми артеріями України заправитися.

На сьогоднішній день загальна кількість таких заправок сягає 34, ще 9 планується відкрити цього року. Віднині буде менше проблем із заправними станціями на трасах Київ-Чоп, Київ-Харків, Київ-Одеса, Київ-Дніпропетровськ, Київ-Люблін, Київ-Перемишль. У це мало віриться, але ініціатори проекту стверджують, що відстань між заправками вже не перевищує 200 км.

Не всі зразки електромобілів наявні в Україні, однак заправитися зможуть власники Tesla, Renault Zoe, Porsche Panamera, BMW i3. Спеціальні перехідники знадобляться більш демократичним автомобілям: Nissan Leaf, Chevrolet Volt, Mitsubishi i-MIEV, Renault Fluence. Що ж, знаючи як довго заряджаються акумулятори в автівках, доведеться ще зробити поряд хороші точки для відпочинку.