Mercedes-Benz GLE 450 AMG Sport Coupe. Це нова лінійка моделей AMG Sport. Остання покликана скласти конкуренцію автомобілям Audi з шильдиком S, а також лінійці моделей M Performance від BMW. Версії AMG Sport займуть проміжне положення між найпотужнішими версіями звичайних автомобілів і “заряджених” відділенням AMG.

Так чим же звичайний Mercedes-Benz GLE 450 AMG зовні відрізняється від GLE Coupe? У першу чергу наявністю AMG-обвісу з більш агресивними бамперами, іншою сіткою на решітці радіатора і повітрозабірниках, заднім спойлером і великими 21-дюймовими легкосплавними дисками на широких шинах розмірністю 275/45R21 спереду і 315/40R21 – ззаду. Опційно доступні і 22-дюймові диски. Тепер вперед у салон. Там машина хизується карбоновими вставками на передній панелі і дверях, металевими накладками на педалях, спортивними шкіряними кріслами, а також шкалами на щитку приладів особливого оформлення.

А зараз поговоримо з вами про начинку цього звіра. Мотор у нього 3,0-літровий бензиновий V6 twin-turbo потужністю 367 к.с. і 520 Нм крутного моменту, який передається на всі колеса за допомогою 9-діапазонної автоматичної трансмісії, що має додатковий режим роботи Sport +. Якщо на звичайному GLE Coupe момент розподіляється між вісями у співвідношенні 50:50, то на версії AMG Sport співвідношення інше – 40:60 на користь задніх коліс.