Mini з незвичайним виглядом завжди притягує погляди. Але мутант Mini Paceman, створений групою молодих ентузіастів, реально захоплює. В рамках навчальної програми на заводах BMW в Мюнхені і Дінгольфінгені команді з майже 30 студентів дали завдання трансформувати Mini Cooper S Paceman ALL4 у щось нове. Сповнені духом Mini та ідеєю “Creative Use of Space”, вони взялися за розбирання оригінального автомобіля і відновлення його в якості абсолютно нового двомісного пікапа.

Після перетворення заднього сидіння і багажного відділення Mini Paceman в єдину вантажну платформу майстри доповнили його кількома новими функціями, корисними для виживання далеко від хорошого міського асфальту.

Для забезпечення тяги були встановлені спеціальні позашляхові шини з широким і глибоким протектором, більш відповідні крутному моменту автомобіля. На решітку радіатора закріпили додаткові фари, а дах прикрасив світильник, щоб освітлювати дорогу незалежно від часу доби. Озброєний оригінальним двигуном у 184 к. с. від Mini Cooper S Paceman, Mini Paceman Adventurer отримав модифіковану підвіску, вдосконалене шасі з підвищеним кліренсом і верхній багажник з запасним колесом. Чи є під колесами дорога або немає зовсім неважливо – тепер він може їхати в будь-якому напрямку.

Але найкрутіша новація – це «дорослий» повітрозабірник, що йде з боку водія. Якщо струмочок або навіть маленька річка перетнуть шлях, Mini Paceman Adventurer ні секунди не витрачатиме на пошуки моста.

Після 8 місяців роботи кувалдою і тонкого тюнінга команда вирішила перефарбувати своє дітище в ексклюзивний колір «Jungle Green металік», і завершити титанічна праця установкою фірмового номерного знака, в якому зашифрована назва команди – творця проекту.

Сьогодні такий пікап Mini виділяється із загальної маси, а натхнення для цього проекту прийшло з історії Mini. Хоча класичні пікапи Mini вироблялися з 1961 по 1982 рік, тепер вони стали раритетом. І, зберігши своє серце, стильність та дизайн за час трансформації в гаражі, цей унікальний мутант успадкував ген творчості та потужності Mini.

А що найкраще у всьому цьому? Незважаючи на здатність місити бруд або підійматися на гірські кряжі, Mini Paceman Adventurer залишається законним міським жителем практично по всій Європі!