Під час нашого першого тест-драйву Mitsubishi Pajero Sport ми зазначали, що це, напевно, останній “трушний” позашляховик у світі. Який при цьому ще й володіє непоганим комфортом… Та слава визнаного виробника позашляховиків не давала спокою іншому визнаному виробнику позашляховиків – Nissan. Другий японський виробник презентував фото нової моделі, й це не легендарний Nissan Terrano, а машина з майже співзвучною назвою Terra, покликана скласти серйозну конкуренцію Pajero Sport. Планується, що першопочатково машина продаватиметься лише в Китаї, а вже потім з’явиться на інших ринках світу. Що ж, це буде справжня терранова (нова земля) для споживачів на авторинку.

Хараткеристики Nissan Terra

Габарити нового позашляховика від Nissan не надто відрізнятимуться від конкурента: (Д/Ш/В) 4,8х1,8х1,8 м., а колісна база складе 2,8 м. Це більше, ніж у колишніх Nissan Terrano. Однак двигун спершу стоятиме бензиновий об’ємом 2,5 л. потужністю 184 к. с. що лише трохи більше Pajero Sport. Що ж – це ще одна терранова для ринку: бензин, а не дизель. Тим не менше, згодом обіцяють встановити й дизельний мотор від моделі Navara, який певно що виглядатиме доречніше під капотом такого велетня.

 

Nissan, Terra, Китай, Пекінське автошоу, Navara

Для наших доріг Nissan Terra дуже цікавий автомобіль, однак прогнозуються специфічні особливості оснащення, які викликають запитання

На відміну від того ж Pajero Sport, Nissan Terra пропонуватимуть не лише в 5-місному, але й 7-місному варіантах. З одного боку для цієї мети в Mitsubishi є старий Pajero, однак і Nissan має хоч не такий понтовий, але нещодавно оновлений і технологічніший X-Trail. Та незрозумілим кроком є розподіл типів приводу між комплектаціями: дешевші матимуть задній, дорожчі – передній… Навіщо? Nissan Terrano як основний мав саме повний привід. А от коробок пропонуватимуть також дві:

  • автомат;
  • і механіку, а це третя терранова.

Вперше на публіці Nissan Terra має з’явитися цієї весни на Пекінському автошоу в Китаї, на який у першу чергу “ніссанівці” й орієнтуються.

Якщо вас цікавлять споживацькі характеристики Nissan X-Trail, пропонуємо детальний огляд дорестайлінгової машини нинішнього покоління.

А поки що пропонуємо переглянути детальний тест-драйв ще однієї утилітарної моделі від Mitsubishi – пікапа L200.