Хоча ні, стривайте… Це не Mercedes! Чи не X6?.. Таки другий варіант, насправді це майбутній Mercedes-Benz зі складною назвою GLE 450 AMG Sport coupe! Схоже, що більш нішовою є модель, то більш плутанішим сьогодні стає найменування автівки.

Хлопці зі Штутгарту позиціонують машину як бійця, що має подолати вже згадану “шестірку” від BMW, хоча в Mercedes так “б’ють” X6, ніби кажуть: “Подивіться, яка класна тачка цей бімер! Ми спробували зробити мерс, але все одно у нас вийшов бімер!” Хоча досить іронії. Авто справді хіба лише передком суттєво відрізняється від класичного X6, адже й загальні обриси кузова, і навіть такі мілкі деталі, як арки крил та задні ліхтарі фактично повторюють такі ж на засновнику класу спортивних седаноподібних кросоверів. Просто таки якийсь Мірседзяо-Бемвц.

 

Mercedes-Benz GLE 450 AMG Sport coupe, BMW X6

Можливо ще більше, ніж форма кузова, BMW нагадує характерна розтягнута по горизонталі задня оптика.

Разом з тим у цьому висновкові змушує засумніватися начинка нової моделі. Водій володітиме силою усіх 362 к. с. 3,0-літрового V6 з двома турбонагнітачами, що спочатку буде спарованим з єдиною доступною 9-ступеневою автоматичною трансмісією. Базовими для цього авто будуть фірмова мерседесівська підвіска Airmatic і система динамічної стабілізації Active curve system. Вочевидь головною фішкою “бімеромерса” має стати регульований характер GLE, який складатиметься з 5 режимів: comfort, slippery (для слизьких поверхонь), sport, sport-plus та individual. Якщо відносно перших чотирьох все більш-менш зрозуміло, то останній викликає інтерес. Що ж, зрозуміємо його краще, коли авто випустять на ринок, а станеться це орієнтовно в кінці літа 2015 року.

Vtrcedes-Benz GLE 250 Sport coupe, BMW X6

Що мені завжди подобалося в Mercedes-Benz, то це елегантний, не нудний, та при цьому стильний дизайн салону.