Минулого разу ми показали вам декілька новинок з ринку гіробордів і гіроскутерів на виставці Plug-in Ukraine 2017. Цього ж разу продемонструємо, який електросамокат і електровелосипед можна придбати на українському ринку. Хоч поняття електровелосипед недостатньо зрозуміле (все-таки велосипед, електро і мотор – мало сумісні, адже велосипед з мотором – це, напевно, вже мопед). У подальших публікаціях ви також зможете ознайомитися з тим, який електроскутер можна придбати.

Електросамокати

Американський електросамокат на 36 В потужністю 1000 Вт позиціонують як чудовий транспортний засіб для полювання, рибалки, туризму і міських пробок. Із останнім я точно можу погодитися, однак навіть незважаючи на зубаті колеса, не певен, що така машинка зможе подолати якесь бездоріжжя. Цей електросамокат майже повноцінний транспортний засіб, оскільки його оснащено бутилем, пластиковим боксом позаду сидіння, дзеркальцями заднього огляду і фарами. За віковим обмеженням його не рекомендують дітям до 10 років. Електросамокат має такі характеристики:

  • забарвлення корпуса: синє і чорне (як на фото);
  • до 40 км./год. електросамокат розганяється плавно, без перемикання швидкостей, можливе примусове обмеження до 12 км./год.;
  • запас ходу складає всього 20 км.;
  • корпус повністю виготовлений із металу;
  • тут встановлено 3 акумулятори на 12 В, 12 А;
  • повністю акумулятори заряджаються за 8-12 год.;
  • вантажопідйомність складає 120 кг.;
  • крім указаних опцій, в комплектацію можуть входити алюмінієвий багажник, трос, крила і сигнал;
  • електросамокат одномісний, однак його можуть обладнати і під 3 місця;
  • пересуватися він може як по асфальту, так і плитці, лісовій місцевості та грунтових шляхах;
  • оскільки він займає не так багато місця, то його можна легко перевозити в багажнику автомобіля, а потім використовувати, наприклад, для прогулянки;
  • вага – 41 кг.;
  • габарити: ширина за кермом – 60 см., висота – 125 см., довжина – 120 см.;
  • електросамокат виробляється в США компанією Toy House і має заводську гарантію в 1 рік;
  • ціна – 13905 грн. або 515 доларів:
Plug-In-Ukraine-2017, електросамокат

Електросамокат

Завдяки двигуну потужністю 350 Вт, цей електросамокат Rover D1 може їхати з максимальною швидкістю 25 км./год. У той же час батарех на 8,8 А/год. вистачає на значних 25-35 км. ходу. Діаметр коліс складає 8 дюймів, а вага машинки 22,5 кг. Електросамокат “бере на свої плечі” вагу в 120 кг., випускається у червоному і чорному (як на фото) забарвленнях. Коштує він 19999 грн.:

Plug-In Ukraine 2017, електросамокат

Rover D1

Потужність двигуна електросамоката Xiaomi Mi Electric Scooter всього 250 Вт, однак це не заважає йому розганятися до 25 км./год. Батарея на 3000 А/год. складається з 30 акумуляторів LG 18650, але запасу ходу вистачає на 30 км. Колеса моделі мають 8,5 дюймів, а вага доволі незначна – всього 12,5 кг. Максимальне навантаження на електросамокат складає 100 кг., а його ціна – 13999 грн.:

Plug-In Ukraine 2017, електросамокат

Xiaomi Mi Electric Scooter

Електровелосипеди SRT

Електровелосипед SRT Lady Bike позиціонують як ексклюзивну модель в Україні, хоча спеціальні моделі для жінок презентували ще кілька компаній на виставці. Оскільки цільовою аудиторією цих електровелосипедів являються жінки, то його експлуатація має бути максимально зручною. Їздити на ньому можуть і діти, починаючи від 7 років. Модель випускається лише у такому рожево-перламутровому забарвленні. Тут облаштовано електродвигун на 36 В і 250 Вт із планетарним редуктором. Керувати швидкістю можна як на мотоциклах – за допомогою ручки газу, що дозволяє плавно розганятися до 40 км./год. Електровелосипед оснащено передніми фарами, розташованими на кермі, також є задній ліхтар, вмонтований в раму. Літій-іонного акумулятора Samsung на 36 В і 10,4 А/год. вистачає на 70 км., але потім можна доїхати до місця призначення, використовуючи педалі! Гідний запас ходу. Заряджається такий акумулятор 4 год. Електровелосипед має легкий алюмінієвий корпус, що дозволяє йому брати 100 кг. навантаження. Модель виробляється у Кореї і має гарантію на 1 рік. Ціна SRT Lady Bike – 46325 грн. (1716 $):

Plug-In Ukraine 2017

SRT Lady Bike

Електровелосипед SRT Bike Hi-Tech непогано укомплектований, зокрема,  на ньому встановлено амортизаційну передню вилку з блокуванням, мастильні гідравлічні гальма, а також фірмовий багажник, який можна зняти і забрати з собою. У велосипеда коса рама, що полегшує щоденне використання моделі. Електровелосипед можуть використовувати діти віком від 12 років, до неї приваблює заводський колір помаранчевого металіку. Мотор тут потужніше – 350 Вт, хоча на максимальній швидкості це не позначилося. Акумулятор має ємність 10 А/год., що також не позначилося на зміні запасу ходу. Вантажопідйомність більша – 110 кг. Ціна цієї моделі вища – 59510 грн. (2205 $):

Plug-In Ukraine 2017

SRT Bike Hi-Tech

Електровелосипед SRT Bike Carrera призначений для людей будь-якого віку, починаючи з 10 років. Із заводу він фарбується у яскравий колір білий металік, в тому числі й колісні диски. Передня фара і задній ліхтар вмикаються за допомогою комп’ютера, розташованого на кермі. Також є додатковий стоп-сигнал, що активується при натисканні ручки гальм. Штатного акумулятора на 10,4 А/год. вистачає на 80 км. шляху. Користуватися електровелосипедом можуть люди з вагою до 120 кг. Ціна такої моделі – 73170 грн. (2710 $):

Plug-In Ukraine 2017

SRT Bike Carrera

Електровелосипедом SRT Bike Legend можуть користуватися усі з віку 15 років. Тут стоїть уже серйозніший електромотор на 500 Вт із планетарним редуктором. Швидкостей 7, хоча максималка не змінилася – 40 км./год. На цю модель також встановлюють фару на кермі та вбудований ліхтар у задню частину рами. Батарея має ємність 13 А/год., однак запас ходу не збільшився, та збільшився час зарядки – 5 годин. Допустиме навантаження на цей електровелосипед більше – 140 кг. Його ціна, щоправда, не надто відрізняється від попередньої моделі – 78545 грн. (2909 $):

Plug-In Ukraine 2017

SRT Bike Legend

Електровелосипед SRT Bike Offroad з огляду на свою назву не повинен підвести власника, як на кам’яних дорогах, так і в болоті й снігу. На цьому СРТ уже стоїть двигун на 48 В. Передня фара і задній ліхтар вмикаються примусово за допомогою комп’ютера. На самій лише електроенергії можна подолати до 100 км. дороги, хоч акумулятор має меншу ємність – всього 10,4 А/год. Разом із тим на зарядку такої батареї доведеться потратити від 2 до 6 годин свого часу. Ця модель здатна витримувати до 150 кг. навантаження. Та усі ці показники коштують грошиків, тож за цей електровелосипед просять цілих 102790 грн. (3807$). Все-таки це не якийсь Dodge СРТ 8:

Plug-In Ukraine 2017

SRT Bike Offroad

Дивіться також наш фотозвіт з виставки Plug-in Ukraine 2017, присвячений гіроскутерам і гіробордам.