Авторитетне німецьке агентство DEKRA вирішило дослідити, які з уживаних машин є найбільш надійними. Якщо говорити відверто, то німецькі уживані автомобілі фактично дорівнюють нашим новим, тому по суті можна зрозуміти, яке авто після покупки створюватиме якомога менше проблем. Дослідження проводилося за певними критеріями, зокрема, серед тих машин, які проїхали від 0 до 50 000 км., від 50 000 до 100 000 км., а також від 100 000 до 150 000 км., оцінюючи лише ті випадки, коли автомобіль не мав суттєвих дефектів. Слід зазначити, що це не просто сторонній результат автомайстерень, а власні спостереження спеціалістів DEKRA, які проводилися протягом двох років серед 15 млн. транспортних засобів.

Результати вказані у відсотках, що позначають кількість авто, які не створювали проблем своїм власникам. Тож 6 сходинку тут зайняла компактна Audi A1 – цілих 93% якісних надійних машинок.

фото Audi A1, DEKRA

Німецька малолітражка, вочевидь завдяки своїй простоті, змогла здобути 6 місце у рейтингу надійності.

У середньому класі найнадійнішим виявився не якийсь черговий банальний сімейний седан, а… гібрид від японської Toyota – Prius! Він набрав 94,6% схвальних відгуків, такий результат яскраво свідчить на користь новітніх технологій, які виявляється не лише економлять кошти на пальному, а й на обслуговуванні авто. Цьому має також зрадіти київська патрульна поліція, що їздить саме на Toyota Prius.

фото Toyota Prius, DEKRA, надійність

Японські Toyota Prius виявилися найнадійнішими у середньому класі.

Призові місця серед “бізнесменів” поділили між собою той же таки німець Mercedes-Benz E-Klasse (дивно, якби класична штутгартська марка, яка славиться саме надійністю своїх преміальних авто, не потрапила у рейтинг) і шведські Volvo S60 (седан) i V60 (універсал) (марка, що не менше, ніж Mercedes-Benz славиться витривалістю своїх автомобілів). Щоправда “шведи” відстали на десяту частину відсотка від “німця” – 97,5% проти 97,6% відповідно. Однак варто обмовитися про те, що Volvo S60 i V60 скоріше представники середнього класу, щоправда, вони впритул наблизилися до “бізнес”-сегменту.

фото Mercedes-Benz E-Klasse, DEKRA, надійність

Враховуючи, що Volvo стоять на межі межі класами, то переможцем скоріше є Mercedes-Benz E-Klasse, тип паче він на десяту частину відсотка менше “ламається”.

Серед кросоверів перед тримає знову ж таки Mercedes-Benz зі своєю моделлю GLK – 96,2% щасливих власників.

фото Mercedes-Benz GLK, DEKRA, надійність

Стильний молодіжний кросовер обігнав безліч конкурентів, здобувши призове місце у рейтингу надійності.

Дослідження проводиться серед усіх класів автомобілів, навіть власники спорткарів можуть дізнатися, наскільки їхня машина витривала. Тут можуть заспокоїтися покупці і фанати баварської BMW – їхній родстер Z4 не підводить у 96,6% випадків.

фото BMW Z4, DEKRA, надійність

Легендарний родстер також виявився і найнадійнішим.

Посеред мінівенів не розчарує європейський Ford C-Max (93,1%), який не лише здатен стати прихистком для молодої сім’ї, але й впевнено і без поломок возити її на відпочинок та у справах.

фото Ford C-Max, DEKRA, надійність

Не лише агресивний дизайн відтепер робить ім’я Ford C-Max.

Новачок на ринку пікапів VW Amarok виявився далеко не таким простаком і зеленим, адже хай у нього і не найвищий індекс надійності – 81,9%, однак він обігнав усіх інших представників цього класу, що мають значно довшу історію.

фото VW Amarok, DEKRA, надійність

Первісток VW у класі пікапів став поперек горла усім знаним майстрам пікапобудування.