Стиль – це все

Дизайн Renault Captur зможе переконати не лише жінок, але й чоловіків, адже кількість кольорових рішень в автомобілі надзвичайно велика. Зокрема, тестований варіант з бежево-голубим розфарбуванням був до смаку як мені, так і багатьом жінкам, з якими довелося спілкуватися, показуючи машину.

Renault Captur

Традиційно для нових Renault чільне місце в композиції посідає емблема марки, також бежевим оздобленням виділено блок протитуманних фар і денних ходових вогнів

Решітка радіатора має велику емблему, під якою пролягає вигин бежевої смужки від фари до фари. Протитуманки поставили поряд з вогнями денного світла. Цю композицію обвели бежевою дужкою і помістили у непофарбовану частину бампера. Такий комплекс освітлювальних приладів мене водночас потішив і розчарував. Наприклад, при увімкненні запалювання вмикаються і денні ходові вогні, що світять приємним синім світлом. Однак щойно вмикаєш фари, денні вогні згасають. У цьому, звісно, є сенс, але в плані естетики хотілося би, щоб і LED-світло працювало. А от протитуманні фари тут мають оригінальну поворотну функцію: вони здатні підсвічувати вночі поворот, у який ви повертаєте. Інтенсивність освітлення залежить від куту обертання керма.

Renault Captur

Протитуманні фари розташовано в блоці, оздобленому бежевою лінією

Renault Captur

Денні ходові вогні світять приємним синім світлом

На тестовій машині було встановлено оригінальні легкосплавні 16-дюймові диски, які порівняно з двокольоровими десь програють у стилістичній вишуканості, однак загалом дуже личать машині, оскільки надають їй деякої мужності за рахунок наявності потовщених спиць.

Renault Captur

Автомобіль взули у 16-дюймові диски з гумою Michelin Alpin5. Чудес у глибокому снігу ці шини не показали, але й заритися в екстремальній ситуації не вдалося – машина вивезла

Форма дзеркалець заднього огляду має оригінальну форму. Вони кріпляться не в кутку рамки вікон, а ніби виростають з передньої частини дверей. У відповідності до сучасних дизайнерських тенденцій у дзеркальця вмонтовано повторювачі покажчиків повороту. Вони виділені бежевим кольором, в тон накладкам на порогах, а також даху.

Renault Captur

Форма дзеркалець заднього огляду оригінальна, вони ніби виростають із корпусу дверей

Попервах здивував лючок паливного баку. Було доволі неприємно бачити, що варто лише просунути палець під лючок баку, і відкривається пробка, не захищена ні ключем, ні зайвим блокуванням. Та одного разу, заїхавши на заправку самообслуговування, я змушений був змінити свою думку. Вийшов з машини, відкрив лючок, та потім згадав, що ще не оплатив пальне. Закриваю авто за допомогою ключа-карти і вже намагався прикрити й лючок, щоб нічого не впало в горловину, але не зміг. Замок було заблоковано. Виявляється з відкриттям машини, розблоковується і замок лючка, а закривши Captur, блокуєш і сам замок. Таки практично!

Renault Captur

Лючок горловини паливного баку блокується щойно ви замкнете машину. На ньому розміщене нагадування кількома мовами про тип пального, що використовується у цьому Renault Captur

На відміну від більшості сучасних автомобілів, ліхтарі не займають ззаду основну частину композиції. Ні, вони стильні, однак стильні у своїй компактності, що личить такому невеликому кросоверу. На кришці багажника над номерним знаком розміщена бежева планка з надписом Captur, під якою влаштовано камеру заднього огляду. Поверх заднього скла нависає невеликий спойлер. Однак бампер, на мою думку, простакуватий. Що ж, у випадку рестайлінгу певен він першим піде під зміну дизайну.

Renault Captur

Дах тестового авто було прикрашено символікою однієї з футбольних команд

Renault Captur

Автомобіль має універсальний дизайн, що підійде як жінкам, так і чоловікам

Renault Captur

Задня частина Renault Captur стильна, але не перевантажена дизайнерськими рішеннями

Renault Captur

Чільне місце ззаду посідає бежевий молдинг із надписом Captur

Сторінка 2 з 6123456