Скажу прямо – я вважаю італійців, а, зокрема, хлопців із запальної Alfa Romeo безкомпромісними законодавцями стилю. Ще більш приємно, коли з плином років ця харизма та естетика не втрачаються, а набувають нових форм.

Так само надати свіжий подих вже трохи старенькій, але від того не менш елегантній, моделі Giulietta додати ще більше шарму. Таким чином і народилася ідея вшанувати 60-річчя оригінальної моделі Giulietta Sprint у сучасній, однойменній.

Технічна складова ювілейної версії загалом стандартна для цього авто. Це турбована 1,4-літрова бензинка потужністю 148 к. с. і обертовим моментом у 250 Нм, що дозволяє розігнатися до “сотні” за 8,2 с. і досягти максималки приблизно в 208 км./год. Серед приємних стилістичних доповнень наявні 17-дюймові колісні диски, оброблені під карбон дверні карти, обшите шкірою кермо, ну й кондиціонер звісно, куди ж сьогодні без нього.

До базової комплектації додатково можна буде замовити двозонний клімат-контроль, алюмінієві педалі, мультимедійну систему з 10 гучномовцями марки BOSE, 6,5-дюймовим екраном touchscreen і навігаційкою, а також прозорий дах з електроприводом. Усе це обійдеться в кругленьку суму, особливо зважаючи на наші реалії, однак визнаймо – Альфа того варта!

Alfa Romeo Giulietta Sprint, ювілейна версія, commemorate version

Традиційно ювілейна версія навіть віддалено не нагадує свого попередника, але у цьому випадку сучасник володіє своїм неповторним шармом та енергетикою