Компанія Audi почала приймати попередні замовлення на дві з трьох електричних моделей, що повинні вийти у 2019-2020 роках – Audi e-tron Sportback та Audi e-tron Quattro. Вартість депозиту за електромобіль у країнах, де почали приймати замовлення, становить близько 2000 євро, а список самих країн виглядає поки таким чином: Норвегія, Австрія, Бельгія і Швейцарія. Зауважимо, що у Норвегії автомобіль вже має понад 5000 зацікавлених потенційних власників, хоча це й не дивно, як на країну з найбільшим співвідношенням електромобілів до авто з ДВС. Речник Audi заявив, що в інших країнах, таких як Німеччина чи то Китай, замовлення будуть прийматися дещо пізніше за рішенням локальних дистриб’юторів.

Характеристики Audi e-tron Sportback

audi e-tron sportback

Запланований для серійного виробництва автомобіль буде мати близько 500 км. (311 миль) запасу ходу на одній зарядці [що аналогічно до Tesla Model 3, яка в максимальній комплектації коштує 45 тисяч доларів], електродвигуни матимуть 496 к. с. і 800 H/м крутного моменту. Ці параметри дозволять автомобілю розганятися з 0 до 100 км./год. за 4,5 секунди та мати максимальну швидкість у 210 км./год. (130 миль/год.).

Довжина автомобіля складатиме 4880 мм., що ставить його за цим параметром між іншими SUV від Audi – Q5 і Q7. Хоча у висоту автомобіль буде значно нижче обох із зазначених представників, представляючи собою скоріше легковий автомобіль з кліренсом, як у типового SUV.

Характеристики Audi e-tron Quattro

Audi e-tron Quattro

Через те, що обидва автомобілі будуть мати спільну платформу, характеристики відрізнятися будуть не сильно. В Quattro планується приблизно той же пробіг у 500 км. (310 миль) на одному заряді  [зауважимо, що Audi міряє пробіг за циклом NEDC, що у випадку оцінки EPA буде складати близько 270 миль, або 435 км., а в наших реальних умовах до 350 км.]  за батареї у 95 кВт. Потужність електродвигунів буде складати 503 к. с., що дозволить електромобілю Audi e-tron Quattro розганятися до “сотні” за 4,6 секунди.

Руперт Стедлер (Rupert Stadler) – CEO Audi AG заявляє, що в планах компанії розширювати локалізацію виробництва електромобілів, включаючи Мексику та Угорщину, що дозволить наситити ринок електромобілями Audi за розробленим у компанії графіком.