Українські державні органи за абсурдністю своєї діяльності майже наблизилися до російських. Наприклад, Приморський районний суд в Одесі оштрафував місцеву мешканку на суму, за яку можна придбати вживаний Lamborghini. І все було б нормально, якби не оштрафували її за в рази дешевший Cadillac Escalade на європейських номерах. І оскільки такий Кадилак Ескалейд – це далеко не старенький Ніссан Патрол або Шевроле Тахо, то й сума штрафу склала 3 млн. 600 тис. гривень!

Пограбування століття в Одесі – викрадено Cadillac Escalade

А винуватця такого “свята” – Cadillac Escalade – примусово конфіскували на штрафмайданчик: Одеса не дуже привітно сприйняла нового гостя. Основною причиною затримання авто на митниці називають незаконність його експлуатації, адже державники переконують, що авто зареєстроване на литовську компанію, ввезене в транзитному режимі, а в такому випадку воно не може перебувати на території України більше 10 днів. Світлана, власниця Cadillac, експлуатувала автомобіль в Україні довше зазначеного терміну. Відтак, митники знайшли причину, щоб за допомогою шантажу здерти з власниці машини хабаря, який у нас в країні чомусь називають штрафом.

Кадилак, Ламборгіні, Одеса, Приморський районний суд, Світлана, Україна, Феміда

Cadillac Escalade на литовських номерах по суті викрали у власниці працівники поліції, тож за викрадення чужого майна вони повинні підлягати кримінальному переслідуванню

За свідченнями Світлани, дії патрульних, які конфісковували майно людини, нагадували скоріше пограбування. Вони причепилися до власниці, коли вона стояла на парковці (!), забрали документи на автомобіль (хоча питається, якого біса – власниця повинна лише показати їх, та й то за законної вимоги; якщо законної вимоги немає, то патрульні йдуть гуляти лісом-полем, а перед цим на них пишеться скарга), потім сіли за кермо (напевно Cadillac Escalade сподобалася, а патрульних же з села набирають, вони там хіба що коровам хвости крутили) і відігнали на митницю (який зв’язок між митницею і патрульною службою???). На митниці вже нарахували штраф – 1 млн. 700 тис. гривень. Та судді Приморського суду здалося, що такого нахабства замало, і він збільшив суму штрафу практично вдвічі! А все тому, що Світлана хотіла їздити на хорошій і дешевій машині, а не на смітті, що виробляє Україна. Тож вона завезла Cadillac Escalade 2007 року, який по-хорошому завезти неможливо. 10-річну машину можна ввезти лише тимчасово на територію України.

Кадилак, Ламборгіні, Одеса, Приморський районний суд, Світлана, Україна, Феміда

Приморський районний суд вирішив, що штрафу, накладеного поліцаями, недостатньо, і подвоїв його!

Чому поліція викрала Cadillac Escalade?

На митниці стверджують, мовляв, людина сплачує 300% тої суми, що Світлана мала би заплатити при законному розмитненні автомобіля, як це пише сам закон про розмитнення. Ця сума використовується як покарання, причому вона не залежить від року випуску авто. Наразі ж апеляційний суд очікує оскарження неправомірних дій поліцейських, а також штрафу, накладеного митницею. Або ж власниці потрібно здійснити вигідне оформлення спадщини, щоб оплатити всі ці божевільні штрафи, народжені в хворих головах суддів і поліцейських.

Читайте також про те, як вирішують свої проблеми власники єврономерів в Україні тут!