Компанія Bio Automotive – офіційний імпортер і дистриб’ютор Гонконгського автовиробника «BIO Automotive Co.» збирається виконувати крупновузлову збірку на території України.
Компанія виробляє компактні електромобілі з невеликим пробігом на одній зарядці (близько 100-150 км, що іноді замало і для міста) і з невеликою максимальною швидкістю (порядку 90 км/год), що дозволяє їх з упевненістю назвати сіті-карами. Ці автомобілі зараз пропонуються за ціною в 160 – 220 тисяч гривень за мінімальні комплектації для 2-х або 5-ти людей і 300 – 400 тисяч за максимальні комплектації.

За інформацією отриманою з джерела Ліга.Бізнес, що посилається на Арсена Абдураїмова, відомо, що його фірма веде перемовини з українським заводом який візьметься за створення “національного електромобіля”. При чому на першому етапі розмова іде про крупновузлову збірку, а в подальшому і про повну локалізацію виробництва протягом 4-5 років. Виробництво на території України дозволить зменшити ціни орієнтовно в півтора рази, і мінімальні комплектації будуть коштувати порядка 100-150 тисяч гривень, а середня вартість буде складати порядка 250 тисяч гривень, або 10 тисяч долларів. З точнішими цінами та комплектаціями можна ознайомитись на офіційному сайті Bio Automotive.

Нагадаю, що повсякденне використання електромобіля дозволить економити більше 80% витрат в порівнянні з класичним автомобілем. Це пов’язане в першу чергу з різницею у вартості електроенергії та пального. І в місяць володіння електромобілем буде означати витрати менші, ніж один похід у ресторан (порядку 200 грн для пробігу у 2000 км в місяць), для порівняння: навіть економний автомобіль буде обходитись більше 2-х тисяч гривень у такому режимі використання.

Єдине, чого не вистачає для початку виробництва – введення податкових преференцій для електротранспорту, і щойно Верховна Рада прийме рішення про зменшення податкового тиску на електромобілі – рішення про початок випуску буде прийнято, вважає Арсен Абдураїмов.