Американо-японську марку Infiniti ми знаємо переважно по її престижних і дорогих позашляховиках та кросоверах. Останнім часом цей бренд звернув увагу на досить компактні автомобілі. Однак остання їхня новинка буде ледь не зміною парадигми виробництва машин Infiniti, адже вже у вересні на Франкфуртському автосалоні буде представлено маленький хетчбек під іменем Q30. Цікаво, що до створення цього авто доклав руки ще один всесвітньо відомий виробник – Mercedes-Benz. Саме у нього запозичили один з дизельних моторів об’ємом 2,2 л. на 170 к. с. і 400 Нм крутного моменту. Бензинки також передбачаються, в парі зі вказаними силовими агрегатами працюватимуть або 6-ступенева “механіка”, або 7-ступеневий “автомат”.

фото Infiniti Q30, MFA, Mercedes-Benz GLA-Klasse, QX30, хетчбек

Хоч і планується окремо показати кросовер, однак і так Q30 схожий на позашляхову версію легковика.

Від Mercedes-Benz автомобіль здобуде також і платформу під кодовою назвою MFA. Характерно, що на ній побудовано також GLA-Klasse, тож кросовер від Infiniti також слід очікувати. Вочевидь, основні вузли також будуть перевірені часом від того ж GLA. На жаль, більш конкретних технічних характеристик наразі немає, тож залишається чекати офіційної презентації легковика.

фото Infiniti Q30, MFA, Mercedes-Benz GLA-Klasse, QX30, хетчбек

Попри концептуальність салон авто виглядав достатньо серійно, тож можемо отримати чітке уявлення того, що побачимо у вересні на Франкфуртському автосалоні.