Kia Cerato нинішньої генерації з’явився в Україні ще у лютому 2013 року, але досі являє собою цікаву пропозицію. Слід звернути увагу на те, що порівняно з минулим поколінням було суттєво змінено стилістику моделі. З молодіжного, певною мірою квадратоподібного авто, воно стало більш серйозним, поважним, отримало більше хвилястих, легких ліній. Машина має вже класичний для такого класу двигун об’ємом 1,6 л. з досить непоганою потужністю в 130 к. с. і обертовим моментом 157 Нм.. На вибір автомобіль оснастять механікою або автоматом, обоє 6-ступеневі. З таким силовим агрегатом Kia, як для середньостатистичного седану С-класу, отримує непогану динаміку в 10,1 с., а максимальна швидкість досягає у цьому випадку 200 км./год.. При цьому витрати пального мають відносно адекватні показники, сягаючи 9,8 л. у місті, тоді як на трасі маємо лише 6,2 л. на сотню. Місткість паливного баку складає 50 л., тому навіть у місті, у разі використання економного стилю керування, можна заправлятися не так часто.

фото Kia Cerato 2013

Кліренс авто складає 150 мм., що є хорошим показником для легковика. Це дає змогу з певними застереженнями без особливої небезпеки долати основний масив бордюрів у місті, а також зрідка виїжджати на не дуже пересічену місцевість. Kia Cerato оснащений сучасними системами безпеки: виключаючи подушки і ABS, це в першу чергу система підтримання курсової стійкості ESC. Задля досягнення тих налаштувань ,які підходять кожному окремому водію кермо має три режими: комфорт, норма і спорт.

фото Kia Cerato 2013, інтер'єр, interior

До усіх плюсів додається непогана гарантія, яка складає 5 років або 100 000 км. пробігу. За ціну еквівалентну 18 565$, ви отримаєте сучасний автомобіль, який має симпатичний дизайн і досі насправді не став “попсовим” елементом міських пейзажів. Відповідно ви почуватимете себе оригінально на фоні тих же Chevrolet Cruze, яких все ж трохи більше. Мінусом автомобіля є його недостатня спрямованість на простого споживача, адже створивши авто, з якого можна було би зняти ту безліч опцій, що в ньому є, у корейській компанії склали би конкуренцію більш масовим моделям. Натомість Cerato наразі втрачає ту популярність і славу, яку здобуло ще перше покоління моделі.