Нова київська поліція продовжує здійснювати досить таки неординарні речі. Неординарні з точки зору типового homo postsoveticus, з точки зору цивілізованої людини – це типове виконання своїх обов’язків. Наприклад, 13 серпня на Кільцевій дорозі було зупинено кортеж відомої людини – політика та бізнесмена – Григорія Суркіса. Про це повідомили у самій прес-службі Патрульної поліції.

Варто зазначити, що героєм поліції цього разу став той самий поліцейський, який виписав нещодавно штраф народному депутату Мельничуку – заступник командира 3-го батальйону патрульної поліції Києва Юрій Зозуля. Цей факт добре показує, що варто лише почати, а далі все йде як по маслу. Напевно, це як катання на гірських лижах. Перший спуск постійно боїшся впасти на швидкості, а від другого і третього вже починаєш отримувати задоволення. Тож редакція Українського автомобільного блогу бажає натхнення не лише Юрію Зозулі, а й іншим його колегам.

Якщо по суті, то докопатися вирішили до незаконних сигнальних маячків, так званої “люстри”, якими нібито користувався г суркіс. Останній демонстрував досить таки нахабну поведінку, розмовляючи зі справжнім представником закону (а не блазнями з так званої колишньої міліції) через ледь відкрите вікно. Як повідомляється, склали протокол ст. 122 ч. 5 КУпАП “Порушення порядку установки і використання спеціальних світлових і звукових сигнальних пристроїв”. Суркіс протокол підписав, а поліцейські видалили пункт управління спецсигналами. Політик пообіцяв наступного дня привезти під офіс поліції свій броньований автомобіль уже без спецсигналів.