Гарна новина прибула з Лондону – тепер в ньому буде на одне авто більше, яке не здійснює шкідливих викидів у атмосферу. Як повідомляє ecotown, влада британського міста вперше видала дозвіл на роботу поряд зі звичайними, знайомими протягом десятиліть, Metrocab нового, електичного. Хоча сама машина була розроблена ще рік тому компаніями Frazer-Nash Research і Ecotive.

Автомобіль оснащений двома електромоторами на 50 кВт і літієвою батареєю на 12,2 кВт/год. При цьому запас ходу складає 80 км. – зовсім небагато, навіть зважаючи на поки скромні успіхи інших світових виробників у електромобілебудуванні. Тому в машині також наявний літровий ДВЗ, що обертає генератор. При цьому за 10 хвилин заряд буде повністю відновлено. Таким чином загальний запас ходу (змішаного живлення) складатиме вже 560 км., що цілком дорівнює середній дистанції пробігу дизельного авто. Доволі суттєвим недоліком є витрати того ж бензинового мотору – 2,88 л/100 км.

фото лондонський кеб, Metrocab, електро

Знамените лондонське таксі тепер виглядає ще престижніше і надає ще більше комфорту

Але всередині пасажирів чекає воістину царська розкіш – багато місця, столик, панорамний дах і обшивка, що нагадує дерево. Пневмопідвіска ж забезпечує максимально м’яке і комфортне пересування. Тому “велкам” до Лондону, щоб зрозуміти, як живуть справді цивілізовані держави.