Mazda оголошує про випуск нової серії двигунів внутрішнього згоряння SkyActiv-X. Лінійка моторів Mazda SkyActiv, за словами розробників, буде екологічнішою, ніж електромобілі.

Переваги двигунів SkyActiv-X перед електромоторами

Дослідники компанії зазначають, що енергію, яку використовують для електромоторів, виробляють за допомогою спалення корисних копалин, що не є ідеально чистим способом. Вони наводять інформацію, відповідно до якої видно, що електромобілі використовують приблизно 20 кВт/год. на 100 кілометрів. Виходить десь 200 грамів газів на кілометр з теплостанції, що в середньому на один електромобіль складає 128 г./км. Наразі журналістам дали на випробування Mazda 3, однак цілком імовірно, що скоро ми зможемо побачити й Mazda 6 SkyActiv. Технологія Sky Active допоможе не просто зекономити гроші на пальне, а й реально покращити екологію.

Японці зазначають, що їм вдалося зменшити об’єм викидів газів, що зробить їхній мотор SkyActiv-X екологічнішим за електромобілі.

Найпопулярнішою моделлю серед українців є кросовер Mazda CX-5. Розрізняється дві модифікації: на бензині (об’єм двигуна 2,0/2,5 л.) та дизпаливі (2,2 л.). Витрата пального:

  • по місту 8,7/9,2 і 6,8;
  • на трасі 5,7/6,1 та 5,4;
  • середній показник 6,8/7,2 і 5,9.

Також найближчим часом очікується приїзд найбільшого кросовера марки Mazda CX-9.

Про лідера продажів Mazda в Україні – CX-5 – можна почитати тут!