В усьому світі славиться співпраця двох європейських автовиробників: німецького Mercedes-Benz та англійського McLaren Automotive. І що ж ці компанії якось приготували? Передусм йдеться про модель суперкара – Mercedes-Benz SLR McLaren Stirling Moss. Свою назву автомобіль отримав на честь видатного автогонщика 1950-х років, переможця і рекордсмена тисячомильних змагань Mille Miglia Стірлінга Мосса. Таким чином, німецькі боси вирішили віддати шану легенді автоспорту. Він не раз приводив гоночні автомобілі «Срібних стріл» до чемпіонських титулів.

Дизайн моделі суперкара Mercedes-Benz SLR McLaren Stirling Moss був розроблений з максимальною відповідністю автомобілю 50-х років минулого століття. Перш за все це знайшло відображення у повній відсутності даху, вітрового і бічного скла – тільки наявність невеликих скляних щитків розташованих перед водієм і пасажиром захищають їх від зустрічного повітряного потоку. Концепція автомобіля вийшла такою, що передня стріловидна частина стала максимально видовженою, а задня, навпаки, – максимально короткою і м’язистою. Гостра форма кришки капота містить два додаткових повітрозабірника, які ефективно охолоджують моторний відсік.

Картину бічних поверхонь німецького суперкара Mercedes-Benz SLR McLaren Stirling Moss доповнюють об’ємні спарені вихлопні труби, розташовані позаду передніх крил, тим самим збільшуючи продуктивність силового агрегату. Ще в автомобілі абсолютно пласке днище, що в поєднанні з широкими дверними порогами створюють розріджену поверхню під автомобілем, ніби «приклеюючи» його до дороги. У задній частині варто відзначити наявність двох повітроводів з інтегрованими дугами безпеки, розташованими за сидіннями водія і пасажира. А ще важливу роль в аеродинаміці автомобіля грають потужний дифузор і невеликий спойлер під електронним управлінням, який бере активну участь під час руху на швидкості, що перевищує 120 км/год.

Вуглепластикові панелі дводверного двомісного кузова суперкара Mercedes-Benz SLR McLaren Stirling Moss виготовлені у вигляді напівмонокока, посиленого переднім алюмінієвим підрамником, в якому міститься потужна силова установка. В автомобілі застосовані надлегкі та надміцні матеріали, що дозволило знизити вагу автомобіля у порівнянні з купе на 142 кг, становлячи 1626 кг, але в той же час завдяки своїм габаритам, які складають: довжина – 4820 мм, ширина – 2194 мм і висота – 1220 мм, автомобіль вийшов міцним і дуже стійким, незважаючи на відсутність жорсткого стаціонарного даху.

Mercedes-Benz SLR McLaren Stirling Moss оснащений модернізованим 5,5-літровим бензиновим двигуном з алюмінієвого сплаву моделі AMG V8 Biturbo з електронною системою впорску пального і трьома клапанами на циліндр. Оснащений двома турбокомпресорами, AMG V8 генерує потужність у 650 к.с. при 6500 об/хв і максимальний крутний момент у 820 Н/м при 4000 об/хв. Передньо-повздовжнього розташування двигун агрегатований з 5-ступеневою автоматичною трансмісією AMG Speedshift, керованою через підкермові перемикачі, яка передає всю міць крутного моменту на задні ведучі колеса.

Високопродуктивна гальмівна система складається з 395 мм вентильованих перфорованих керамічних гальмівних дисків з восьми-поршневими моноблоковими супортами спереду і 365 мм вентильованих вуглецево-керамічних гальмівних дисків з чотирипоршневими моноблоковими супортами ззаду. У набір оснащення також входили такі активні системи безпеки, як ESP і SBC. Автомобіль укомплектований 19-ти дюймовими зіркоподібними легкосплавними колісними дисками з низькопрофільними шинами Michelin Pilot Sport 2 таких розмірностей: передні – 255/35 ZR19, задні – 295/30 ZR19.

Максимальна швидкість автомобіля складає 350 км/год (електронне обмеження), а прискорення від нуля до сотні становить 3,5 секунди. Таким чином, цей, вже легендарний, суперкар був найшвидшим автомобілем з відкритим верхом, побудованим за спільної участі видатних фахівців двох славних компаній і отримав почесне найменування спідстера.

Виробництво Mercedes-Benz SLR McLaren Stirling Moss було обмежене ексклюзивною партією у 75 екземплярів. Ціна Mercedes-Benz SLR McLaren Stirling Moss становила більше 800 000 €.