І знову до питання про номерні знаки в Україні. Наша Державтоінспекція стверджує, що оскільки патент на виробництво автомобільних номерів став належати державі (тобто Департаменту Державтоінспекції України), то вони мають подешевшати. Причому дуже скоро, орієнтовно вже з березня.

Але, якщо вірити матеріалу “Сегодня”, то автовласників ощасливлять цією новиною аж на 13 гривень. Адже наводяться такі стрибки у цінах на цю продукцію: у 2008 номери коштували 225 гривень (ну, зрозуміло, тоді час був складний для усіх), у 2009 році – 135, однак у 2014 ціна зросла на ті ж гігантські 13 гривень. А тепер начальник Департаменту ДАІ МВС Анатолій Сіренко стверджує, що ці 13 гривень залишаться в кишенях автомобілістів. Загалом небагато радості, однак разом з тим наводиться інформація, що дехто з виробників хотів продавати номерні знаки і за 190 гривень. Ця сума вже дещо суттєвіша. Загалом суть полягає в тому, буцімто були ліквідовані деякі моменти (читай, корупційні схеми) на ланцюжку між постачальником та автовласником. Що ж, сподіваємося позитив на цьому не закінчиться, і ДАІ рухатиметься у кращий бік і надалі, а не тупцюватиме на місці.

Нагадаємо, вже зовсім скоро для нових автомобілів почнуть видавати номери нового, так званого європейського типу. Однак враховуючи, що нові автомобілі продаються дуже погано, то суттєвої зміни кольорів із синьо-жовтого на синій найближчим часом чекати не варто.