Привіт, друзі, хочу з вами поговорити про новий флагман від компанії Acura під назвою RLX. Це нове покоління Acura RL. Ні, ви не помилилися, просто до назви додали букву Х. Перед запуском цієї моделі був показаний концепт-кар Acura TLX Concept у 2012 році на автосалоні в Нью-Йорку. А вже в листопаді на автосалоні в Лос-Анджелесі було показано передсерійну версію седана, який практично не відрізнявся від концепт-кара.

Цей автомобіль замінив старий седан Acura RL, їх відрізняє тільки довжина, а різниця всього лише 8 мм. Новий седан Acura RLX надійшов у продаж восени 2013 року, і являє собою концепцію 2014 року, реалізуючись за ціною від 48 450 і до 60 450 $

На жаль, він поки що має тільки один двигун – 3,5-літровий шестициліндровий V-подібний бензиновий агрегат із серії Honda J35Y3 з системою вимкнення циліндрів VCM, пізніше повинні з’явитися інші мотори. Міць двигуна передає 6-ступенева автоматична трансмісія. Пізніше повинна з’явитися гібридна установка з бензиновим двигуном і з електромоторами загальною потужністю 370 к. с. і середньою витратою пального близько 7,9 літрів/100 км. Такий автомобіль буде мати повний привід із системою підрулювання задніх коліс P-AWS (Precision All-Wheel Steer).

Порівняно з Acura RL кузов RLX жорсткіше на 52% на вигін і на 46% на кручинні, так як зміст високоміцних сталей в ньому збільшилася до 55%. Капот, передній підрамник і деякі зовнішні панелі виконані з алюмінію.

RLX оснащується новим поколінням системи AcuraLink, двома LCD-дисплеями – 8-дюймовим навігаційним і 7-дюймовим сенсорним, аудіосистемою Acura/ELS, адаптивним круїз-контролем, системами Start-Stop і Agile Handling Assist (система підрулювання в поворотах), а також іншими функціями і помічниками. Також автомобіль вперше здобув такі нововведення, як електронне гальмо стоянки і система допомоги при старті в гору. Як і концепт-кар, RLX має дизайн передньої оптики «Jewel-Eye» – багатосекційні світлодіоди вперше застосовуються на автомобілях Acura.