Який автомобіль найкраще підходив для заміни усіх тих конструктивно простих та недолугих машин другої половини XX ст.? Очевидно, що VW, адже попри те, що ці авто були максимально спрощені, вони ще й були розподілені по класах, тож наші люди у 1990-х могли в межах однієї марки обрати, чи потрібен їм, наприклад, компактний хетчбек, чи трохи більший і престижніший автомобіль. Усім таким критеріям простої людини задовольняв саме VW, настільки ж народний, як у Америці були авто Шевроле, тож не дивно, що й на весняному OldCarLand-2017 приїхало декілька автівок, яким їхні хазяї досі завдячують вірною службою. Окремі з них ми покажемо, а також познайомимо з кількома ексклюзивними моделями.

VW Golf

Цей VW Golf MKI, попередник широко розповсюдженого на території України Volkswagen Golf 2 – один з яскравих представників того, наскільки гарною може бути машина будь-якого віку, якщо за нею слідкувати. Поціновувачі таких автомобілів навіть мали можливість придбати цей Golf у його власника.

OldCarLand-2017, VW Golf MKI

VW Golf MKI 1981 року випуску

OldCarLand-2017, VW Golf

VW Golf 1998 року випуску

Цей VW Golf VI справжній ексклюзичик, адже йому вдалося потрапити на знамениту трасу Нюрбургринг у Німеччині. Там цей Фольксваген встановив своєрідний рекорд для цих автомобілів. Час проходження кола – 10:04. Щоб досягнути такого результату на автомобіль встановили спортивну підвіску, а мотор 1,4 форсували до більше, ніж 200 к. с. Кумедно, адже на тому ж Volkswagen Golf 3 такий мотор досягав максимум 60 к. с.

OldCarLand-2017, VW Golf VI

VW Golf VI 2012 року випуску

OldCarLand-2017, VW Passat B2

VW Passat B2 1987 року випуску

OldCarLand-2017, VW Kubelwagen

VW Kubelwagen 1943 року випуску

Читайте також про те, як компанії Opel вдалося уникнути такого ж скандалу з моторами, якого не вдалося уникнути VW!