У сьогоднішній публікації, присвяченій OldCarLand-2019, основна увага присвячена унікальному Ford Model T, який посідав особливе місце в експозиції поряд з іще кількома добре збереженими автомобілями інших брендів. З іншого боку, важко було пройти повз деяких янгтаймерів цього бренду, яких ми звикли бачити у геть жахливому стані. Але на фестивалі авто виглядали прекрасно! Одним словом, дивіться самі.

Переглядайте також минулорічну експозицію авто марки Ford на OldCarLand-2018!

Ford Orion

OldCarLand-2019, Ford

Ford Orion 1991 року випуску

Ford Model T

Автомобіль, що особливо не потребує представлення – Ford Model T. Назва, яку не чув хіба що лінивий, назва, яка стала загальною. Ця, на перший погляд, більше карета, ніж автомобіль, виготовлялася з 1908 року аж до 1927! І це був перший автомобіль, про який сміливо можна говорити, що він – серійна модель. Адже саме з нього у світі розпочалося конвеєрне виробництво машин. Завдяки такому рішенню авто, як явище, стало доступним для дещо нижчих верств населення. Для унаочнення – на той момент новий Ford Model T коштував 352 долари, а це означає, що будь-який працівник підприємства міг придбати собі такий лише за дві зарплати. Разом із тим в цій моделі чітко простежувалася економія на найпростіших речах, а враховуючи, що в ті часи машини в принципі були простими, то економили по суті на необхідному. Зокрема, порівняно з іншими авто, Model T перших випусків навіть не мали дверей водія, а лобове скло та спідометр йшли як додаткові опції. Про бензонасос доводилося лише мріяти – пальне до двигуна потрапляло самотоком, тож, самі розумієте, заїзд на пагорб був проблематичним, інколи навіть доводилося робити це заднім ходом. Тим не менше, ця модель стала одним із найпопулярніших автомобілів у світі – всього таких було зроблено 16,5 млн. одиниць.  На жаль, на фото недостатньо оригінальний екземпляр, та це не робить його менш ексклюзивним, а навіть цікавішим, адже авто створено 1909 року, тоді як кузов машина має вже 1921. Такий ексклюзивчик зберігається у запорізького клубу “Фаетон”. Насправді автомобіль має дуже невеликі розміри: довжина складає лише 3350 мм., а ширина – 1650 мм. Водночас машина надзвичайно висока – 1860 мм. База, при цьому, навіть за сучасними мірками нормальна – 2540 мм. Хоч автомобілі тих років більше нагадують високі позашляховики, однак перед нами звичайний седан. Компонування Model T також класичне – двигун спереду, але привід відбувається на задні колеса. Двигун, до речі, бензиновий чотирициліндровий карбюраторний з нижнім розташуванням восьми клапанів. Об’єм був більш, ніж серйозним – 2900 см³., однак потужність дорівнювала лише 20 к. с., а максимальна швидкість досягала лише 70 км./год. Від двигуна на колеса потужність передавала планетарна передача. Саме екземпляр на фото зміг здобути перемогу на дев’ятому фестивалі OldCarLand, що пройшов восени 2018 року:

OldCarLand-2019, Ford

Ford Model T

Ford Sierra

OldCarLand-2019, Ford

Ford Sierra 1984 року випуску

OldCarLand-2019, Ford

Ford Sierra 1988 року випуску

OldCarLand-2019, Ford

Ford Sierra 1989 року випуску

Просто старий і красивий німецький седан Ford Sierra DOHC 2.0, який на початках незалежності України став для наших людей замінником вітчизняного автопрому, що за рівнем комфорту наближався до труни. Зараз те ж можна сказати і про це авто, якщо порівнювати із сучасниками, але навіщо… На OldCarLand-2019 можна було побачити, як приблизно виглядала така машина, зійшовши з конвеєра:

OldCarLand-2019, Ford

Ford Sierra DOHC 2.0 1990 року випуску

Здавалося б, Ford – історично легендарна американська марка. Однак Ford Sierra Cosworth 2.0 Turbo явно зроблений не за американським рецептом. Для американця йому не вистачає довжини, кліренсу й хрому. А от німецьку руку видно дуже добре – низько посаджений седан з агресивним обвісом. На OldCarLand-2019 – це був один із шоу-стопперів, адже двигун цього автомобіля 1991 року випуску здатен видавати 330 к. с.:

OldCarLand-2019, Ford

Ford Sierra Cosworth 2.0 Turbo 1991 року випуску

OldCarLand-2019, Ford

Ford Sierra Cosworth 2.0 Turbo 1991 року випуску, салон

OldCarLand-2019

Ford Sierra Cosworth 2.0 Turbo 1991 року випуску, двигун

Ford Ranger

Подивіться на цей Ford Ranger Edge 2001 року випуску. Вам нічого не здається дивним? Таке враження, що авто лише нещодавно виїхало зі стін заводу або, як мінімум, з тюнінг-ательє. Що ж, цей повнопривідний пікап навряд тільки вчора виїхав за заводські ворота, адже вище ми вже сказали, що машина 2001 року. Однак її пробіг наразі лише 14 500 км., що приблизно дорівнює 1 року помірної експлуатації. І такий ексклюзивчик власник вирішив продати на майданчику OldCarLand-2019:

OldCarLand-2019

Ford Ranger Edge 2001 року випуску