Нещодавно надійшов у продаж вельми незвичайний Range Rover. Коштуватиме він 9 896 480 грн і це в максимальній комплектації, причому це ще зі звичайною, а не подовженою колісною базою. А Range Rover в максимально комплектації Autobiography коштує 4 034 950 грн. Щоправда, у заголовку треба було написати не безпека, а броньований, бо з англійської слово Sentinel перекладається як вартовий. Цього вартового будуватимуть фахівці підрозділу Special Vehicle Operations (SVO) фірми Jaguar Land Rover

А тепер детально про цього елегантного монстра, якщо так можна сказати. У нього кузов захистили за стандартом VR8. Кузовні панелі, посилені високоміцними сталевими листами, здатні витримувати попадання бронебійно-запалювальних куль калібру 7.62. При цьому днище і дах позашляховика захищені від розриву осколкової гранати DM51. Стандартні колеса замінили на особливі 20-дюймові диски на покришках Run-Flat, що забезпечують можливість руху навіть на повністю спущених шинах.

Скло на Range Rover Sentinel встановлене куленепробивне, в салоні передбачені аварійний вихід і система пожежогасіння. У плані техніки автомобілю надали посилені гальма, регульовану підвіску, резервний акумулятор, а також захист від несанкціонованого доступу до бензобаку і вихлопної системи.

Range Rover Sentinel

Під капотом броньованого Range Rover розмістився 3,0-літровий наддувний бензиновий V6 потужністю 340 к.с., що поєднується в парі з модернізованим восьмидіапазонним автоматом. Динамічні характеристики при цьому не уточнюються. І цього монстра звичайно продаватимуть на Близькому Сході, у Південній Америці, Африці та ЄС. Якщо дозволите, невеликий відступ: як думаєте, порівняно з нашими КрАЗ по захисту такий джип витримав би тиждень перебування в зоні АТО?.