Досить добре відома у колах колекціонерів компанія, що працює у сфері виготовлення масштабних моделей – Schuco – була заснована всього лиш 17-річним хлопчаком Генріхом Мюллером. Ще 1877 року він з братом створив фірму з виготовлення моделей автомобілів, дирижаблів і літаків. Це цікавий момент, зважаючи на те, що на той час не те, що літаки – автомобілі були лише у зародковому стані. Тим не менше, пізніше юнак переключився на механічні іграшки з войлоку і плюшу, здобувши тим самим визнання серед покупців, однак його успіх перервала Перша світова війна.

Під нинішнім іменем компанія відродилася якраз після війни – 1919 року, коли на кошти спонсора – текстильного магната Адольфа Канна – фабрика відродилася, а вже 1921 року отримала свою нинішню назву Schuco. В той час ринок потребував самохідних іграшок, які би мали свої ізюминки. Популярністю також користувалися усім відомі  з дитинства заводні іграшки – їх виготовляли масово навіть в Радянському Союзі. Серед останніх такими моделями новоспеченої фабрики стали автомобільчики Wendeauto 1010 1936 і Mercedes-Benz того ж року. Їхня популярність була настільки високою, що вони кілька разів перевидавалися аж до нашого часу. Цікаво, що Генріх Мюллер після Другої світової війни почав здійснювати такі собі краш-тести для своєї продукції – навмисне кидав їх на підлогу. Також для нього відкрився американський ринок збуту.

Однак у компанії не змогли вчасно перепрофілюватися на сучасніші іграшки з пластику і металу, які ставали дедалі популярніші. Тому у 1976 році вона була визнана банкротом. Після доволі заплутаних перипетій з покупкою виробничих потужностей компанії, перепрофілювання, а потім повернення старої смоляної продукції, яка знову ставала популярною, фірма Gama, що тепер володіла торговою маркою Schuco, прийшла до розподілу на класичний напрям (іграшки з філософією ще самого Генріха Мюллера) і колекційні авто в масштабі 1/43. Якість останніх зумовлювалася широкими контактами з автовиробниками.

Нині ж компанія перебуває в групі Simba-Dickie, яка у свою чергу володіє кількома марками з виробництва різнопланових іграшок. У штаб-квартирі виробника працює 800 людей, а максимально яскравій деталізації сприяють прямі контакти з такими автомобілебудівниками, як Audi, Mercedes-Benz, VW, Porsche i Opel. До сьогоднішнього дня фірма випускає дуже якісні моделі, що користуються попитом у поціновувачів згаданих марок. Нижче наводимо зразки сучасних моделей цієї компанії:

фото Audi A4 Allroad, Schuco

фото BMW X3, Schuco

фото Mercedes-Benz E-Klasse, Schuco

фото DKW F91, Schuco