У цій публікації ми заторкнемо питання шаленої несправедливості, якої зазнали східні країни. Так, нещодавно на одному з автовозів помітили новенький позашляховик від Skoda – Kodiaq. Особливо дивує те, що автомобіль почав виготовлятися у рідних краях – в Квасинах у Чехії – лише 18 жовтня цього року, тобто менше місяця тому. Фотографія Kodiaq в Росії тим більше незрозуміла, що цей середньорозмірний чеський кросовер повинен потрапити до європейських дилерів лише на початку 2017, а вже в Росію – аж улітку. Напевно дороги в Росії настільки жахливі, що автомобіль перед продажами потрібно грунтовно підготувати.

Skoda Kodiaq, Україна, Великобританія

Skoda Kodiaq матиме у своєму арсеналі 5 моторів – 3 бензинки і 2 дизеля

Говорячи про сам кросовер, варто зазначити, що нарешті стало відомо, які конкретно силові агрегати стоятимуть під його капотом. Загалом їх нараховуватиметься 5 – три бензинових і два дизельних. Серед бензинок вже знайома об’ємом 1,4 л. потужністю 125 і 150 к. с. Також буде найпрестижніший – на 2,0 л. зі 180 к. с. Однак найтоповішим буде все ж дизель – також 2,0 л. і 190 к. с. Крім нього, буде скромніший за потужністю – 150 к. с. Оскільки дизелі потребують кращого пального, то в Росію наразі обіцяють завозити лише бензинові мотори. Чи будуть дизелі в Україні – питання, однак було би дуже добре, якби такі чудові мотори з’явилися на наших дорогах.

Skoda Kodiaq, Україна, Великобританія

Салон Kodiaq не буде суттєво відрізнятися від решти представників чеської марки – всюди впізнаваний фірмовий стиль

Нещодавно у компанії Skoda нарешті озвучили і ціни на цей люксовий автомобіль, щоправда, лише для Великобританії. Так стало відомо, що лише базова версія коштує 21 495 фунтів стерлінгів. Маємо надію, що це авто потрапить до України максимально скоро, і, можливо, зможемо навіть весною насолодитися його величчю.