Як погані студенти світові автовиробники поспіхом закінчують останні приготування до 85-го Женевського автосалону, що відбудеться вже у березні, менше, ніж за 2 тижні. Так, відома у вузьких колах фірма Carrozzeria Touring Superleggera планує показати свій мистецький твір під назвою Berlinetta Lusso.

З відео, наданого Carrozzeria Touring Superleggera зрозуміло небагато, видно лише, що автомобіль матиме скоріш за все алюмінієвий кузов, який великою мірою повторюватиме стилістику сучасних Ferrari. Зокрема про це яскраво свідчить характерне виштамповування вздовж переднього крила, над колісною аркою, і дверцят. Дверні ручки скоріш за все будуть заховані у корпус дверей. Більше того, на відео натякають, що кузов збиратиметься вручну майстрами.

фото Berlinetta Lusso, 2015

Кузов являтиме собою повторення сучасної стилістики Ferrari

Зважаючи на назву дебютанта, вочевидь це згадка про легендарну Ferrari 250 GT Lusso, яка випускалася з 1963 до 1964 року компанією Ferrari. На це вказує специфічний профіль захованого під покривалом авто з різко обрізаним задком за зразком класичного прототипа. З іншого боку, на самому відео присутня інша модель – Ferrari 166 MM Touring. Можливо, саме продовжувачем ідеології останньої бачать конструктори свій новий витвір. Оскільки в кінці ролика ми бачимо характерну купеподібну форму кузова, а легендарний предок представлений у кузові родстер, не виключено, що дах у нової моделі може бути складним. На продовжуваність традиції також неоднозначно натякає цитата екс-президента компанії FIAT Джанні Аньєллі: “Прекрасно зроблена річ може бути зроблена ще краще”. Отже, чекаємо нарешті зорепаду новинок на черговому світовому автосалоні, щоб розкрилися усі таємниці.