Естетика ліній Nissan Qashqai

Nissan Qashqai має надзвичайно добре продуманий дизайн, що створює враження такого собі міцного хлопця-друзяки, який не посоромиться залізти разом з тобою навіть у якесь глибоке болото. Позашляхового вигляду автомобілю надають бампери. Так, передній фактично поділений на дві частини – верхня декоративна, що пофарбована під колір кузова, а нижня повністю чорна, пластикова. Додатково встановлено імітацію захисту днища сріблястого кольору, але на практиці це виявився всього лиш іще один декоративний елемент, адже він також зроблений з пластику: якщо на нього натиснути пальцем, то він добряче зміщується. Таке ж стилістичне рішення використане і на задньому бампері. Разом із тим чорні пластикові накладки на дверях можуть бути корисними і в місті, де, відкриваючи двері у вузькому просторі, буде складніше їх пошкодити. Допомагають довершити зовнішній вигляд Nissan Qashqaі стильні, але функціональні сріблясті рейлінги, що розтягнулися на всю довжину даху.

Nissan Qashqai

Сріблясті рейлінги додають образу Nissan Qashqai завершеності, а також підвищують функціональність кузова

Надзвичайно феєричне враження справляє справжній панорамний дах, адже він дійсно пролягає по усій стелі. Якщо ж сонце починає припікати або хочеться затишнішої атмосфери, небо можна заховати за шторкою, яка має електропривід. Кришка багажника коротка, однак відкривається на хорошу висоту. В неї ж вмонтований додатковий стоп-сигнал над заднім склом. Хоч під час тест-драйву суттєво поганої погоди не було, однак зрозуміло, що заднє скло буде швидко забруднюватися в негоду, тож у нагоді стануть очисник і омивач. Та й відчищати його від снігу не доведеться, адже тут встановлено обігрів. Огляд через заднє скло цілком хороший, однак на це звертаєш мало уваги, якщо до твоїх послуг камера заднього огляду.

Nissan Qashqai

Панорамний дах у Nissan Qashqai повноцінний, на всю стелю

Передок автомобіля м’язистий і агресивний. Власне, як і решта кузова, який має геометрично ускладнені й гарні об’ємні форми. Передня оптика агресивна, з прищуреним поглядом на противагу здивовано випученим фарам моделі попереднього покоління. Однозначно такий стиль, як на мене, більше личить цьому паркетнику. Протитуманні фари розміщені в симпатичних хромованих колодязях і являються одним із чільних елементів декору автомобіля. Позаду також стоять протитуманні ліхтарі, інкорпоровані в блок оптики.

Nissan Qashqai

Боковини Nissan Qashqai ускладнені хвилястими лініями та м’язистими крилами

Nissan Qashqai

Спойлер на багажнику ніби продовжує віконну лінію, завершуючи образ Qashqai

Nissan Qashqai

Срібляста накладка під бампером виглядає як додатковий захист, але вона зроблена з тонкого пластика, тож це більше стилістичний елемент

Nissan Qashqai

Протитуманні фари заховані в глибоких колодязях із хромованим обідком

Практичними у використанні не лише у місті, але й за містом будуть 17-дюймові колісні диски, що мають приємний позашляховий дизайн і дозволяють використовувати гуму з більшим профілем. Це робить Nissan Qashqai дещо м’якшим, оскільки його підвіска й так доволі пружна і подекуди може здатися навіть жорсткою. Якщо ж забажаєте більше виразності, то до ваших послуг найдорожча комплектація з 19-дюймовими дисками, а також стильним бежевим салоном з обшитою чорною тканиною стелею. Практичними виявилися гумові бризковики. Так, одного разу з’їжджаючи з високої бровки, пасажири сказали мені, що її край своїм бризковиком я таки зачепив. Якби вони були пластикові, то був би ризик одразу їх зірвати.

Nissan Qashqai

17-дюймова гума дозволяє пом’якшити роботу пружної та зібраної підвіски. У найвищому рівні оснащення стоять уже 19-дюймові диски

Сторінка 2 з 6123456