Нещодавно у Києві на Оболоні стався невеличкий шухер. Очевидці стверджують, що він був синьо-чорного кольору, габаритними розмірами у 4689х1942х1293 мм., але на диво тихий… Напевно тому, що мова йде про новітній гібридний суперкар BMW i8 з двома двигунами: 1,5-літровою турбованою бензинкою потужністю 231 к. с.(!) і обертовим моментом 320 Нм, а також синхронним електричним мотором (131 “коняка” і 250 Нм). Хоч це і є фішкою цієї машини, однак є ще кілька, адже ДВЗ традиційно працює на задні колеса, передаючи свій герць через 6-ступеневий автомат, а електричний на передні, використовуючи для цього двоступеневу коробку. Спільна робота силового агрегата дозволяє сягнути 100 км./год. за 4,4 с., а максималка зупиняється на 250 км./год. Як і більшість нинішніх електро- і “гібридкарів”, така установка дозволяє проїхати на екологічному двигуні 35 км., але не більше 120 км./год.

Щоб отримати такі видатні характеристики, виробник добряче попрацював з вагою авто, виготовивши з алюмінію шасі та елементи підвіски авто (двоважільної спереду та багатоважільої позаду), а каркас кузова зробили з вуглепластику, отримавши таким чином на 50% меншу масу при збереженні жорсткості конструкції. Відтак суперкар важить всього 1490 кг.

Наразі невідомо, хто змушує вкраїнський нарід заливатися синьою заздрістю, але на фото журналіста Артема Кисельова BMW i8 має іноземні номери. Тож сподіваємося, що це знущання не триватиме довго: якщо приїхав на такій машині до нас, то будь ласкавий, купи кожному хоча б по беемвешній “копійці”, “а то негарно якось получається”…

BMW i8, hybrid supercar, гібридний суперкар

Те саме фото Артема Кисельова, що порвало голови і мізки автолюбителям України, а особливо Києва!